Staj Raporları

Sınıfta İstenmeyen Öğrenci Davranışları ve Çözümleri (Staj Raporu)

ETKİNLİK: Sınıfta İstenmeyen Öğrenci Davranışları ve Çözümleri

Raporun İçeriği:

Sınıfta İstenmeyen Öğrenci Davranışları ve Çözümleri

Sınıfta istenmeyen öğrenci davranışları birden fazladır. Bu davranışlar örneğin öğretmenin öğrenciye verdiği ev ödevini yapmaması, öğrenciye verilen görevi yerine getirmemesi, öğretmenine karşı gelmek gibi davranışlardır. Örneğin öğretmen verdiği ödevin öğrenci tarafında yapılmadığını görünce veya yazılı sorularını zor hazırlayınca ya da öğrenci düşük alınca öğretmen öğrenci tarafından kötü algılanıyor.

Direk bu şikayetlerini ailesine ya da gerekli kişilere yani müdüre bildiriyor. Öğretmen öğrenci arasında çatışma oluşuyor. Öğrenciler sınıf içerisin de küçük bir grup oluşturarak dersi kaynatmaya çalışırlar, derste ses ve gürültü çıkarırlar. Öğretmenin bu davranışı engelleyebilmesi için birbirleri ile samimi olan öğrencileri sınıfta birbirlerinden uzak sıralara oturtarak bir nevi sorunu çözebilir.

Diğer bir sorun ise öğrencilerin sınav esnasında kopya çekmeleridir. Bu sorunda yine sıralarda farklı öğrencileri oturtarak giderilebilir. Sorunların biri de bazı öğrencilerin diğer öğrencilerin eşyalarını izinsiz kullanmalarıdır. Burada öğretmen öğrencinin kendisi ile veya ailesiyle görüşerek bu sorunu çözebilir. Öğrencinin psikolojik durumları sınıfa yansır. Öğretmen bu duruma dikkat ederek öğrenci ile ilgilenmesi uygundur.

Kendisini derse veremeyen öğrenciye öğretmen öğrenciyi derse motive etmeye çalışmalıdır. Sınıf içerisinde kişisel temizliğine dikkat etmeyen öğrenciyi öğretmen velisi ile görüşerek temizliğinin giderilmesini sağlamalıdır. Diğer istenmeyen davranış ise öğrencinin derse geç gelmesidir. Bu soruna da öğrenciyi uyarmak ya da derse geç geldiği taktirde yok yazılacağı gibi göz korkutma ile sorun çözülebilir.

Sınıf içerisinde öğrencinin istenmeyen davranışları olduğu gibi keza öğretmenin de istenmeyen davranışları vardır. Ders esnasında öğretmenin telefonunu çalması istenmeyen bir davranıştır. Bu yüzden telefonunu genellikle sessizde bulundurması gerekir. Öğretmenin ders zili çaldığında derse geç kalmadan gelmesi lazımdır. Öğretmen öğrencilere dersi iyi anlatması için konuya hakim olmalıdır. Öğretmen derste dersle ilgili araç ve gereçleri uygun olarak kullanmalıdır. Kısacası sınıf içerisindeki sorunlar ve nedenler çözülerek sınıf yönetimi sağlanmalıdır.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu