RehberlikTarih

YKS Tarih Dersi Nasıl Çalışılır?

Merhaba üniversite yolunda adımlarını sert bir şekilde atan değerli okurlarımız ve değerli üniversite adayları. Bugün sizlere “Ders Dediğin” isimli makaleler zincirlemesinin Ders Dediğin-1 kısmındayız. Bugün sizlere YKS Tarih Dersini nasıl çalışacağınızı anlatacağım. YKS Tarih Dersi Nasıl Çalışılır? konu başlıklı makalem ile birlikte Tarih dersini daha iyi çalışacaksınız, nasıl çalışırım? gibisinden sorulardan kurtulacaksınız.  5 madde de YKS Tarih nasıl çalışılır işte cevabı.

Konuyu Bir Kere Oku

Arkadaşlar çalışacağınız konuyu açın, ve bir kere şöyle bir göz gezdirin, hızlıca bir yüzünden okuma gerçekleştirin. Konuların başlıklarına varsa resimlere, grafiklere, haritalara bakın.

Konuyu Anlayarak Oku

Arkadaşlar çalışacağınız konuyu anlayarak dikkatlice okuyun. Önemli yerlerin altını çizin, özellikle belirtilmiş renkli yerleri notları vs. sizde dikkatlice okuyun.

Konunun Özetini Deftere Çıkar

İşin olmazsa olmazı burasıdır. Arkadaşlar siz siz olun, kesinlikle not alın, özet çıkarın, anladıklarınızı okuduktan sonra kağıda dökün.

Çok Önemli Yerleri Renkli Not Al

Arkadaşlar çok önemli olan yerleri; ilkler, antlaşmalar vb. yerleri renkli kalemlerle veya altı çizili olarak not alın ki tekrar yaparken oralar gözünüze aşina olsun. Orayı görür görmez orada yazan zihninizde canlansın.

Konuyla İlgili Soru Çöz

Ders çalışırken olmazsa olmaz bir aşama olan soru çözme işi size çok katkı sağlayacaktır. Konuyu anlayın, ve ardından 1 sayfa minimum 10 soru maksimum 25 soru çözün ki konuyu anladığınızdan kendiniz emin olun.

Evet arkadaşlar 5 maddede YKS Tarih Nasıl çalışılır, makalemin sonuna geldik bunları yaparsanız eminim ki sınavda büyük bir başarı elde edeceksiniz. Şu söyleyeceğim detayı maddeler arasına koymuyorum. Çünkü bunu zaten her ders yapmalısınız. “Konuları bol tekrar edin”. Kendi çalışma şeklinizi yorumda belirtirseniz iyi olacaktır. Birlikte çalışma şeklinizi yorumlarız.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu