Rehberlik

Polislik Mesleği Hakkında Detaylı Bilgi

Merhaba değerli okurlarımız, bugün sizlere sosyal hayatımızın vazgeçilmez bir mesleği olan polislik hakkında bilgilendirme yapacağız.

Polislik Mesleği Hakkında Detaylı Bilgi

Polislik mesleğinin oldukça zor ve riskli yanları vardır. Biliyoruz ki polislik mesleği gurur verici bir meslektir. Toplum huzurunu ve güvenliğini sağlamakta polislere çok iş düşmektedir. Buradan tüm polislerimize kolaylık diler, yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ederiz.

Polislik Mesleğinin Çalışma Alanları ve İş İmkanları Nelerdir?

Polislik mesleğinin çalışma alanları birimlerden birime göre değişiklik gösterir. Trafik Polisinin çalışma alanı genelde dışarı iken, büro ortamında çalışan polisin çalışma alanı ise kapalı bir odadır. Polisler bazen devriye’ye çıkar, bazen nöbet tutar bazen de halkın ihtiyaçları doğrultusunda halkın huzur ve güvenliğini sağlar. Polislerin çalışma faaliyeti yoğun olduğu içi bu meslekte emeklilik yaşı düşüş olmaktadır. Polislik mesleğinin iş imkanları oldukça geniştir. Eğitimini tamamlamış her polis devlet tarafından uygun olduğu mevkide göreve başlar.

Polislik Bölümü Zor Mu?

Her mesleğin kendine göre bir zorluğu olduğu gibi polislik mesleğinin de kendine göre zorlukları vardır. Polislik mesleği diğer mesleklere göre daha zor olsa da başarılacak bir bölümdür. Bu bölümün kendine has bazı özellikleri vardır. Bölüme girme şartları aranmaktadır.

Polislik Bölümü Dersleri Nelerdir?

Polis meslek yüksek okulunda okutulan bazı derseler; Hukuk Başlangıcı, Önleyici Polis Hizmetleri ve Polis Teknikleri, Toplum Psikolojisi, Gelişim Psikolojisi, Davranış Bilimleri, Devletin Yapısı ve Nitelikleri, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Yabancı Dil, Ceza Hukuku (Genel), Ceza Hukuku (Özel), Temel Trafik Bilgileri, İnsan Hakları Kamu Hürriyetleri, Beden Eğitimi, Yakın Savunma, Silah Bilgisi ve Atış, Emniyet Teşkilatı (Polis Meslek Yüksek Hukuku), Polis Görev, Yetkileri ve Meslek Bilgi, Mesleki Teknik Yazışma ve Bilgisayar, Ceza Muhakemeleri Usulü Hukuk, Türk Dili, Disiplin Hukuku, Devlet Güvenliği ve Haber Alma, Suç Organizasyonu ve Kovuşturma Usulü, Halkla İlişkiler, Medeni Hukuk (Kişi Hukuku) gibi derslerdir.

Polislik Mesleğinin Maaşları Ne Kadardır?

Polislik mesleğinin güncel maaşı şu anda polis memurları için 3.900 tl arasında iken, Baş komiser ve rütbeli polislerde 4.500 tl’ye kadar çıkmaktadır. Polislik mesleğinin maaşları değişiklik gösterebilir. Görevinin yerine getiren her polis aldığı terfi ile maaşını artırabilmektedir.

Polislik Mesleğinin Gerektirdiği Nitelikler Nelerdir?

Polislik düşünen bireyler için bazı olması gereken kriterler vardır. Bu kriterler polislik mesleğinin olmazsa olmaz yapı taşlarıdır. Polislik okumayı düşünen adayların vücut yapısı düzgün, fiziksel formda düzgün olmak, Göz ve elinin dikkatli ve tetik kullanabilmek, kurallara uyan sorumlu bir birey olmak, emirlere uyan bir birey olmak, insanları seven, duygularını anlayabilen, dikkatli, sorumlu, saygılı bireyler olmalıdır.

Polislik Bölümüne Nasıl Girilir?

Polislik bölümüne yani polis meslek yüksek okuluna girmek için öncelikle YGS sınavından minimum 280 puan alınmalıdır(bu puan yıllara göre değişiklik gösterebilir). Alınan puan ile PMYO’na başvurmak için hak kazanırsınız. Kazanılan hak ile PMYO’nun yaptığı mülakat ile bölüme girebilirsiniz.

Diğer Rehberlik içeriklerimiz için tıklayınız.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu