Staj Raporları

Öğretmen‘in Okuldaki Bir Günü (Staj Raporu)

Bu yazımızda sizlere Öğretmenin Okuldaki Bir Günü hakkında rapor hazırladık.

ETKİNLİK: Öğretmen‘in Okuldaki Bir Günü

UYGULAMA TARİHİ: 12.10.2018

UYGULAMA OKULU: Atatürk Anadolu Lisesi

UYGULAMA DERSİ: Tarih

UYGULAMA SINIFI: 9 / B

ÖĞRENCİ SAYISI: 32

DANIŞMAN: Senem Kurt

ÖĞRETMEN ADAYI: İbrahim VAS

Raporun İçeriği : Öğretmenin Okuldaki Bir Günü

Öğretmen‘in Okuldaki Bir Günü

Senem hoca, sabah saat 9:00‘da okula geldi. Öğretmenler odasın da derse yönelik araç ve gereçlerini temin etti. İlk olarak özel eğitim (engelli) verdiği öğrencisine 40 dakika özel birebir ders verdi. 10:00’da dersi bitti teneffüs arası girdiğinde yanımıza gelerek bizlerle sohbet etti. Bu sohbette okul ile ilgili bilgiler ve hakkında konuşuldu. Saat 10:10’da ilk dersi olan 9/B sınıfına derse girdik.

Sınıfa girince, ilk olarak öğrencilere selam verdi ve bizleri sınıfa stajyer öğretmenler olarak tanıttı, bizlere sınıfta oturacağımız yerleri gösterdi. Nuray hoca, yerine oturarak sınıf başkanına sınıfın tam olup olmadığını kontrol etmesini söyledi ve akıllı tahtayı açarak işleyeceği konu hakkında derse yönelik gereçleri hazırladıktan sonra sınıfında dikkatini üstüne çekti. İlk 10 dakika geçen hafta işlemiş olduğu konuları pekiştirmek amacıyla soru – cevap olarak dersin ön hazırlığını yaptı.

Daha sonra bugünün dersi olan Osmanlı Devleti konusuna geçiş yaptı. Öğrencilere konu hakkında neler bildiklerini sordu ve dersi işlemeye başladı. Dersi anlatırken akıllı tahtadan ders ile ilgili görselleri göstermeyi ihmal etmedi. Osmanlı Devleti’nin nasıl kurulduğunu, kurulma aşamasında neler olduğunu, kurulmasına zemin hazırlayan nedenleri ve sebepleri, o zaman ki toplum yapısını vs. gibi konuları işledi.

Tabi bunları anlatırken öğrencilerle soru – cevap şeklinde onlarında derse katılımını ve daha iyi anlamalarını sağlayarak dersi işledi. Derse katılımda kişisel sorunları olan öğrencileri de zorlamadan onları da derse katmayı başardı. Ders sırasında birkaç öğrenci gürültü yaptığında sınıf yönetimini iyi kullanarak dersi sabotaj etmelerine izin vermedi. Teneffüs ziliyle birlikte öğretmen öğrencileri selamladı ve çıktı. Teneffüs arasında bizlerle beraber öğretmenler odasına gittik. Teneffüs arasında öğrencilerin derse katılımlarıyla ilgili bilgiler vererek bizlere yapmamız gerekenleri ve sınıf yönetimi hakkında bilgi verdi.

Senem hoca, yine ikinci derste aynı sınıfta derse girdi. Birinci derste işlediği konuları devam ettirmeden önce birinci dersi 5 dakika tekrar etti. Osman Gazi dönemine giriş yaptı. Osman Gazi’nin hayatı, kişiliği ve döneminde ki savaşları anlattı. Dersin bitimine 20 dakika kala öğrencilere boş bir kağıt çıkarmalarını ve kendisinin sorduğu soruyu öğrencilerin cevaplamasını söyledi. Öğrencilere 5 dakika zaman vererek, soruları cevaplamalarını bekledi. Topladığı kağıtları değerlendirerek öğrencilerin dersi anlayıp anlamadıklarını ve öğrencilerin cevaplarına göre yorumlarda bulundu ve değerlendirdi. Haftaya işleyeceği konuyu söyleyerek hazırlanıp derse öyle gelmelerini söyledi. Teneffüs zili çaldı ve ders bitti.

GÖZLEM FORMU – 1 ( Öğretmenin Bir Günü )

DavranışlarEVET HAYIRAÇIKLAMALAR
Sınıf içi disipline önem veriyor.Sınıf yönetimi açısından oldukça disipline önem veriyor ve dikkat ediyor.
Öğrencilerin derse katılımını sağlıyor.Soru – Cevap şeklinde öğrencileri derse dahil ediyor.
Öğrencilerle bireysel ya da gruplar halinde ilgileniyor.Öğrencilerle deste ve teneffüs arasında ilgilenip takip ediyor.
Öğrencilerin dinleme, anlama ve konuşma yeteneklerinin gelişmesini sağlıyor.Sorular sorarak cevap verildiği zaman diğer öğrencilerin dinlemesi
Öğrencileri soru sormaya ve cevap vermeye yöneltiyor.
Her dersle ilgili ödev veriyor.
Ders zamanını etkin kullanıyor.Konuların uzunluğuna göre zaman dilimine ayırıp ders anlatıyor.
Alan dilini iyi kullanıyor.Kitaba bağlı kalmadan ve genel kültür bilgisi ve alan bilgisi ile konuları pekiştirip, öğrencilerin anlaması konusunda oldukça yardımcı oluyor.

 

Ders araç gereçlerini kullanıyor.Akıllı tahta ve haritaları kullanıyor.
Öğrencilerin ders dışındaki sorunlarıyla ilgileniyor.Öğrencilerin kişisel sorunları konusunda danışabileceklerini sınıfta ifade ediyor.
Diğer öğretmenlerle bilgi alışverişinde bulunuyor.Diğer alan dersi hocalardan öğrenci hakkında bilgi alıyor.
Okulun tümünü ilgilendiren etkinliklere katılıyor.Resmi bayramlarda yapılan ve okul etkinliklerine katılıyor.
Kendini geliştirmeye gayret ediyor.Alanı ile ilgili kitap, dergi ve makaleler okuyor.
Meslek standartlarına uyuyor.Alan bilgisi ve genel olarak bilgili ve meslek standartlarına uygun biri.
Velilerle iyi bir ilişki içerisinde. 

 

 

 

Okul yönetimi ile uyumlu. 

 

 

 

Diğer öğretmenlerle uyumlu. 

 

 

 

Kültürel ve sanatsal faaliyetlerde bulunuyor.
Diğer.

 

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu