Rehberlik

Hızlı Soru Çözme Taktikleri

Merhaba arkadaşlar bu makalemizde siz değerli gelecek nesiller için hızlı soru çözme taktikleri hakkında bilgiler vereceğim. Günümüz sınav eleme sistemin de sizlerin de bildiği gibi hızlı ve aynı zaman da doğru yanıtlayarak sınavları geçip belirli bir mevki ve kademeye gelinmektedir. Öncelikle hızlı soru çözebilmek için bolca pratik yapılmalı bu pratik ise belirli sayı da ve dakika tutularak çözülen soruların zamanla pratiğe dönüşme şeklidir bir yönden hızlı soru çöze bilme bunu günlük en az 50 soru tabi bu soru sayımız yeni başlayan biri için sıkılmaması için verilen minimum soru sayısıdır.

Belirlemiş olduğumuz soru sayısına göre dakika tutarak çözmeliyiz, soru başına maximum çözmeniz gereken süre 1 dakika olmalıdır başlarda bu 1 dakika sözel sorularda geçerlidir. Sayısal sorularda ise 1:30 dakika süre verilerek başlayıp artık sürenin fazla geldiğini anlayınca bu süreleri kademe kademe düşürerek sözel sorularda 35 – 40 saniye; sayısal sorularda 45 – 50 saniye aralığına kadar gelinmelidir. Bu hemen olacak bir şey değildir olmaz diye de vazgeçilmemelidir bu zaman ile çözmüş olduğumuz soru dağarcığımız bizlere hız kazandıracaktır.

Hızlı Soru Çözme Taktikleri ve Yöntemleri

Bu hızı kazanmanız için siz değerli okurlarıma bir kaç nokta da tüyo vererek bir kaç adım diğer rakiplerinizden önce olacaksınız:

Günde süre tutarak en az sözel 100 soru bu sabah akşam olarak ikiye ayırabilirsiniz. Sayısal soru olarak da 80 soru bunu da aynen sözel kısmı gibi ikiye ayırın, 40 sabah 40 akşam olarak bu taktiği bir ay boyunca yaptığınız taktirde artık soruların süreleri 20 saniyelere kadar ineceğini fark edeceksiniz. Bunun size olacak faydası %55 oranında etkisi olacaktır.

Diğer size tavsiye edeceğim pratik kazanmanızı sağlayacak olan şey ise kitap okumak olacaktır. Günde 50 ile 80 arasında kitap okuduğunuz takdirde okuduğunuzu anlama ve yorumlama kabiliyetinin artmasını sağlayacaktır. Bu yüzdelik olarak sizlere % 35 gibi bir oran sağlayacaktır.

Sizlere son olarak vereceğim bilgi ise açıklamalı sorularda kendi bilginiz ile değil açıklama metnine göre cevaplamak olacaktır. Bu yöntemin sorular da % 10 oranında vermiş olduğu hız becerisi ve doğru yapma istatistiği vardır.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu